Какво е добре да знаем за хеви метъл музиката?

Разширено тълкуване за хеви-метъла.

"Хеви метъла" е може би едно от неправилно тълкуваните клишета в Английския език. Той се разпростира, невъзпиран около и върху съществуващи музикални жанрове.

Поради тази причина става толкова обширен, че е почти невъзможно да се даде просто описание или дефиниция. Това е довело до все по-стари музикални стилове, които биват наложени в самия жанр.

Външен вид на хеви-метълите.

Терминът често се свързва със силно татуирани членове на групи, облечени в черни кожи покрити с метални шипове, с клинове и дълги коси. Музиката се възприема като гръмка, " повтаряща се " и агресивна със сексуални или сатанински елементи.

Поради тази причина получава лоша реклама от журналистиката още от раждането си, когато жълтата преса започва да излага, осъжда и осмива групи заради възмутителния им начин на живот.

Порочна музика.

Освен това към групите са били отправяни обвинения в сексизъм, култ към дявола и подстрекаване на тинейджърите да приемат алкохол, наркотици и да правят безразборен секс. Може би точно тези обвинения са причината "Хеви метъла" да се определя като тъмна и порочна музика.

Зараждане на хеви метъл музиката.

Самата история на това музикално определение, може да бъде сведена до следните музиканти, повечето, от които произхождат от Англия. През 60-те години на миналия век се появили въздействащи рок групи като:
  • Бийтълс
  • Кинкс
  • Ху и
  • Ролинг стоунс.
Последвани от ранните хеви метъл динозаври като:
  • Лед Цепелин
  • Блек Сабат и
  • Дийп Пърпъл
в началото и средата на същия век.

Новата вълна.

Накрая, след 1980-та било поставено началото на новата вълна на британския Хеви метъл с Айрън Мейдън и Джудас Прийст.
--------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар